Mahhara mondja: a fatylam az idok soran tonkrement. Most masikat keszitek. Szebbet. Jobbat. Mar elkezdtem szoni, fonni, es varazslatokkal megerositeni a szalakat, de kellene meg egy osszetevo, hogy a muvem tokeletes legyen. Ezen osszetevo itt, a jeg vilagaban nem megtalalhato, de Te segithetnel nekem: Hozz el nekem egy Arrakoshi fa levelet. Ennek nedvebol olyan fozetet tudok kesziteni, amelybe ha megmartom a fatylam - ezerszer szebb es tartosabb lesz. A vandorlo nep mindig tart maganal ilyet, ok a nyilt sebet kotik be vele, csodalatos gyogyito erejet hasznaljak. Annal a pancelozott szuznel mindig van ilyen, mivel arcboret is ezzel apolja... -----> anatolia Szepseges Anatolia mondja: hahaha. Adjak neked egy Arrakoshi fa levelet? Ritka kincs az! Szepseges Anatolia mondja: Na jo. Ha Te segitesz nekem, en is segitek neked. Szerezz nekem egy szurke szakallu torpe szakallabol 1 szalat. Allitolag ha rakotom a mithrill vertemre, sokkal erosebb lesz a magiaja. Ha hozol nekem 1 szalat, adok neked egy levelet az Arrakoshi fa levelei kozul. -----> sherlanga, szurke torpek A szurke torpe mondja: Te megorultel!? Torpe szakallabol kersz? Eszemben sincs adni a szakallambol! Szurke torpe mondja: figyelj csak. Vegul is akar adhatok is. De nezd meg, itt ez a farkascomb. Nezd, megsutottem. De nagyon izetlen a franya husa. Hozz nekem egy kis barna sot, en jol megsozom, megeszem ezt a hust, aztan ha elegedett tele hasam lesz, talan adok neked egy szalat a szakallambol. -----> bruno, hajo Bruno mondja: barna so? Persze, akad nalam mindig a tarisznyamban. Hanem hallod-e. Neked ha nagy szukseged van ra, akkor az ara is borsos lesz. Egy aranytargy az ara. -----> harcosok kir�lya Adsz egy Aranytargy-t Bruno reszere. Bruno elveszi toled az aranytargyat, unottan megvizsgalja, majd elteszi. Majd belenyul a tarisznyajaba, es kivesz belole egy marok barna szinu koszosnak latszo port, es tenyeredbe onti. Elso meghokkenesedbe majdnem felrerantod a tenyered, de aztan gyorsan alatartod a masikat is, es sikerul egy kisebb marokkal osszegyujtened a barna sobol. Valami nagyon csunyat morogsz az orrod alatt, mikozben zsebre vagod a barna sot. -----> sherlanga, torpe A nyavalyas szurke torpe elveszi a sot, megsozza vele a gyanus szinu es szagu hust, majd elropogtatja. Ekozben te egyik labadrol a masikra allsz. Amikor vegzett vegre, elegedetten boffent egyet, majd radnez: Hat, a multkori barna so fincsibb volt. Nem erdemeltel ki egy szalat a szakallambol, te rusnya. Na, tunj innen, alhatnek lettem. -----> megolni torpe, irany anatolia Adsz egy Egy szal szurke szakallszor-t Szepseges Anatolia a lovag reszere. Anatolia nagyon megorul a szurke szakallszor lattan. Boldogan ratekeri a mithrill panceljanak egyik lancszemere. A lancszem felragyog egy pillanatra, es a szakallszor eltunik, mintha elolvadt volna. Anatolia radnez, vegigsimitja az arcod, majd az egyik rejtett zsebebe nyul, es atad neked egy zold szinu levelet. -----> jegerdo, boszorkany Adsz egy Arrakoshi fa levele-t Mahhara reszere. Mahhara arca felragyog, amint meglatja a kezedben zoldello falevelet. Boldogan atveszi toled, es ruhajanak redoi koze rejti... !mond kuldetes! Mahhara mondja: a fatylam a segitsegeddel elkeszult. De a varazslat fixalasa miatt szuksegem van egy pap aldasara is. Nezd. Odaadom a fatylam. Kerlek, keress egy kopasz papot, es aldasd meg vele. Aztan hozd ide vissza. De ugyesen am! Ha elhagyod, vagy bekoszolodik, sose kerulj a szemem ele!! ----> sacerdos a pap, con barde vara A pap hummogve megvizsgalja a fatyolt, majd megrazza a fejet, es visszaadja: ne haragudj kedves baratom, szivesen megaldanam, de sajnos szomorusugom megbenitja a koncentralasom. Az Apat festmenyet kulhoni festotol rendeltuk meg, meg kellett volna mar erkeznie hajon a mult honapban, de a nyavalyas falabu, felszemu tengeresz azota nem jelentkezett, semmi hir rola. (Ravaszul rad nez) Ha sikerulne informaciokat szereznem a festmenyrol, talan ujra feltamadna a szivemben a hit, es a kezem sem remegne az aldas kozben... -----> sam, a tengeri roka , atlantisz A kapitany szemmel lathatolag kinban erzi magat, egyik falabarol a masikra all... Majd megszolal: Nos. Igen. Hm. Ja. A festmenyt szallito hajo eltunt. A legjobb embereim vele egyutt. Engem is erdekelne, mi lett a barka sorsa. Az Apat festmenyet kulhoni festotol rendeltuk meg, meg kellett volna mar erkeznie hajon a mult honapban, En mar keszultem, hogy elmegyek, es utana erdeklodom a tolvajoknal. Az alvilagi figurak mindig mindent tudnak. De sajnos engem nem szivesen latnak mostanaban arrafele... -----> tolvajok, kocsma A tolvaj odahajol hozzad bizalmasan, es igy szol: figyelj. Mindent tudok arrol a hajorol, de most massal vagyok elfoglalva. Multkor kifosztottam az oriasokat pokerben, de sajnos lebuktam, kicsusztak az aszok az ingujjambol, amikor az egyikuk felkapott es megrazott mergeben. Most csak ugy tudom oket kiengesztelni, ha segitek nekik. A parancsnokuk szornyen ingerlekeny manapsag, mivel hatalmas bogolylegyek zargatjak a delutani sziesztaja kozben. Arra gondoltam, csinalok nekik egy jo kis legycsapot, amivel le tudjak csapdosni a boglyoket, talaltam is mar egy jokora hajelkony botot, az lesz a nyele, de kene ra valami jopofa, strapabiro, hatalmas lapos, amit rakothetek. Az orparancsnok kedvenc szine a zold, szoval az lenne a legjobb, ha meg raadasul zold is lenne. Hozz nekem egy olyat, es en megmondom hova tunt a hajo... -----> bekaemberek, mocsar mond kuldetes -----> tolvajok, kocsma Adsz egy Bekatalp-t Tolvaj reszere. A tolvaj megnezi alaposan a bekatalpat, majd felrikolt: EZAZ! Gyorsan rafabrikalja a nyelre, es kesz az oriasoknak valo legycsapo. A tolvaj megsuhingatja, es vigyorogva mered a kesz mure. Aztan bizalmasan kozelebb int: ne haragudj, hogy becsaptalak, de fogalmam sincs, mi tortent a hajoval. Tudod, ugy hallottam egy sarkany repult arrafele. Ilyen esetben nem merek en kerdezoskodni, sem senki mas errefele... -----> sarkanyisten, sarkanytorony A Sarkanyok Istene mondja: hja, hallottam az ugyrol... De most nincs kedvem beszelgetni veled. Ehes vagyok. Most epp gyerekkoromra emlekszem vissza, amikor a mamam fincsi kis szurke falatkakat hozott. Cincogtak, de finomak voltak... Talan ha ehetnek ujra olyat, a beszelgetokedvem is megjonne... -----> szami, andelo A macska megnyalja a szajat. Latszik rajta, hogy szivesen elkiserne egeret fogni, de azt is latszik rajta, hogy ha megfogja az egeret - ez biza meg is eszi. Kene adni neki talan elotte enni, nehogy rosszul jarjon a nyavalyas egere... -----> gremlinek, alagut ol gremlin -----> szami, andelo Adsz egy Romlott hus-t Macska reszere. A macska elegedetten raugrik a husra, amit adsz neki. Ahogy elrugaszkodik a foldtol, a talpa alol egy csatakos, felig doglott eger maszik arrebb. Mivel nem mozog egyelore tulsagosan gyorsan - igy van idod elkapni, es gyorsan bedugni a zsakodba. Amig a macska a hust ragja - eloldalogsz csendesen vele... -----> sarkany isten, sarkanytorony Adsz egy Szurke eger-t Sarkanyok istene reszere. A Sarkanyok Istene hihetetlen, szinte magikus ugyesseggel ragadja meg az apro egeret, es egyetlen mozdulattal a szajaba dobja. Csak azert nem hallod a roppanast, mert gigantikus fogai minden figyelmedet lekotik. De ugy tunik - nem kell harcra keszulnod. A Sarkany elegedettnek tunik. Amikor befejezi vegre a meditativ elvezkedest, es az eger ragcsalasat, ujra feled fordul. A Sarkany istene mondja: nos. Egyik alattvalom valoban a tenger folott repult, amikor arra lett figyelmes, hogy fust szall fel az egyik iranybol. Ket hajo volt, az egyik mar langolt. A masikon szoke haju kalozok epp elszakadni keszultek, es tovabbvitorlazni. Mast nem latott. Ennyi legyen eleg. Kis husi, kis info. Most menekulj, mert mindjart megjon az etvagyam... -----> kormanyos, vikingek A Kormanyos mondja: igen-igen. Ja. Emlekszem. A kepet eladtuk egy torpenek, aki valami nagykutya kincseit orzi. Es most huzzal innen de sebesen. -----> morrgh, lanedo palota A Kincstarnok mondja: a kepet megvasaroltam Uram nagyobb dicsosegere. Megvenned? A penz is Uram dicsosegere szolgal. De sajna a kepet nem adhatom el. Hacsak... (bizalmasan kozelebb hajol) nezd. Az a helyzet, szerelmes vagyok... egy nobe... nem epp az en meretem, de mit tegyek... lehet perverz is vagyok... szoval... ha kiderulne, szivem valasztottja viszonozza erzelmeim, a kepet ingyen is odaadnam neked... Viszont felenk vagyok... szoval... mi lenne, ha Te kerdezned meg tole? (A torpe egy kis kepet vesz elo a zsebebol, es elrevult tekintettel kezdi nezegetni. Elhulve ismered fel Mirabella arckepet) -----> mirabella, ork falu A Kiralyno felkacag, mikor meghallja, hogy a torpe kincstarnok szerelemes bele. Hat, ez a kacagas nem sok jot jelent... Ez ugyan nem szerelmes a kis torpebe, az biztos... mit lehetne itt meg tenni? Itt csak a csoda segithet... vagy valami varazsital... olyan valakit kene megkeresni aki profi abban, hogy nok olyan emberekkel is egyutt haljanak, akibe amugy nem szerelmesek... -----> prumicsa, ork falu Madame Prumicsa mondja: nezd. Tudok neked adni megfelelo varazsitalt, de kerdes: akarok-e? Mondjuk, regota vagyom egy gyonyoru ekkoves fejpantra, amely illik a szemeimhez. Hozz egyet, amig kikavarom neked a megfelelo italt... -----> barbar fonok, sign ol fonok -----> prumicsa, ork falu Adsz egy Ekkoves fejpant (+)-t Madame reszere. A Madam elegedetten veszi el toled az Ekkoves Fejpantot. Gyorsan a fejere is rakja. Hat - randabb lett, pedig ezt elotte nehezen birtad volna elkepzelni. De ez most nem erdekes, mivel atad neked egy gyanus kinezetu lottyot tartalmazo fiolat, es elrobog nezegetni magat egy poros, repedt tukorben... -----> mirabella, ork falu itat bajital Dexter uzeni: itat bajital? itat bajital Mirabella epp egyik odvas pudvas fogara panaszkodott, mikor belepsz a tronterembe. Kapsz az alkalmon, es elorantod a madame altal keszitett bajitalt, azt allitvan, hogy ez aztan a csodaszer fogfajasra. A testes kiralyno nem torodven udvari meregkeveroje, es a testorok heves tiltakozasara - kikapja a kezedbol a lottyot, es egy szuszra megissza. Nagy szerencsedre a randa kiralyno arcan foldontuli mosoly omlik szet par masodperc mulva. A testorok elteszik a fegyvereiket, bar meg mindig igen gyanakodva meregetnek. A kiralyno a tronszekere rogyik, es papirost, valamint tollat kovetel maganak. A nyelve hegyet kidugva irogat, mikozben revetegen mered elore. Neha ruzsos szajaval puszilgatja a papirt. Te kozben azt figyeled, hogy az orrszorerol lelogo zold nedves pamacs is hozzadorgolodzik a papirhoz... Elkeszult a nagy mu, ugy tunik. A kiralyno hozzad lep, es kezedbe nyomja a pecsetgyurujevel lezart kis papirhalmot. Undorodva teszed el, es megigered neki, hogy atadod Morgh-nak... Gyorsan tavozol.... -----> kincstarnok, lanedo ad level morgh Adsz egy Mirabella szerelmes levele-t Kincstarnok reszere. A kis torpe boldogan veszi at toled a levelet, szivehez szoritja. Nem akarvan megvarni mive fajul ez a gusztustalan romanc, surgetni kezded, hogy azonnal adja at neked az Apat festmenyet. A torpe korbeles, majd az egyik faliszonyeget felrehajtva egy becsomagolt kepet vesz elo. Pillantast sem vet ra, kezedbe nyomja... aztan a sarokba kuporodik a levelkejevel, es szemeibol oromkonnyek csorognak... -----> sacerdos, con barde >ad festmeny pap Adsz egy Az Apat Festmenye-t Sacerdos reszere. A Pap boldogan veszi el toled a festmenyt. Mar majdnem elrobogna vele, mikor homlokat rancolva a rad nez: 'ja. meg kell aldanom valamifele fatylat, ugye?' Lenget kettot a tenyeren feled, mormol valamit az orra alatt, es elrohan. Kisse duhosen nezel utana, es arra gondolsz, hogyha ha nem aldotta meg a fatlyat, ide visszajossz meg, es alaposan felpofozod ezt az alakot... -----> mahhara, jegerdo ad fatyol boszorkany Adsz egy Maharra fatyla-t Mahhara reszere. Mahhara meghatodik, amint meglatja a fatyolt a kezedben. Atveszi, es megvizsgalja. Kicsit aggodsz.... de amikor szeles mosoly omlik szet az arcan, kisse fellelegzel... A boszorkany azt mondja: kierdemelted joindulatomat kalandozo. E perctol fogva valahanyszor erre jarsz, mindig akad nalam neked valami. Csak neked. Persze jutanyos aron. Mondd 'ker drazse', es 10000 aranyert kapsz tolem olyan varazsszert, amit jol fogsz tudni hasznalni szorult helyzetben.